Het is zomer. Daar kan je niets tegen doen! Barbecuen maar ...
+ -

Gezond barbecuen

De zomer staat weer voor de deur en het wordt dus weer tijd om lekker te gaan barbecueën! We geven je alvast groot gelijk! We horen echter soms ook dat mensen minder vaak de BBQ aansteken omdat ze bijvoorbeeld op hun lijn aan het letten zijn. Daar gaan we dan absoluut niet mee akkoord!

Het eten dat traditioneel wordt opgediend bij een barbecue is inderdaad niet het meest vetarme dat je kan vinden, maar je maakt je barbecue maar zo gezond of ongezond als je zelf wilt natuurlijk. Wij presenteren alvast enkele nuttige tips die je in staat moeten stellen om ook een gezonde en verantwoorde barbecue te organiseren. Veel eetplezier!

Laat de hamburgers, speklapjes, satékes en stokbrood deze keer eens achterwege. Akkoord ze zijn superlekker bij de barbecue, maar al deze voedingsproducten zijn relatief calorierijk en geven je nadien ook nog eens vaak een opgeblazen gevoel. Er zijn immers voldoende gezondere alternatieven voor op de barbecue die bovendien minstens even lekker zijn. Bijvoorbeeld een kipfilet, een biefstuk, vis, … zijn doorgaans veel minder dikmakend. Een goed idee is om daarnaast ook meer gebruik te maken van verse groenten, bijvoorbeeld in de vorm van een lekkere papaja-avocado salade. Enneuh, zo'n lekkere zalm op de BBQ, niks mis mee!

Sowieso uit den boze is het kopen van kant-en-klare maaltijden, of het nu om vlees gaat of groentenschotels. Deze producten worden vaak rijkelijk vergezeld van vetten en andere dikmakende producten. De beste oplossing is om dit allemaal zelf gereed te maken, zodat je zelf in de hand houdt hoe gezond je maaltijd wel niet is!

Oh en ja - natuurlijk kan je ook een vegetarische BBQ houden. Volgens Alain van het bekende vegetarische restaurant Lombardia is een BBQ zonder vlees vaak leuker omdat je veel minder snel vol bent - en kip kan een perfect alternatief zijn voor de niet-vegetariers die meedoen!